Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A gyerekkönyvtár felújításától várják a nagyobb forgalmat Komlón

Március 1-jén nyitja meg kapuit a megújult komlói gyermekkönyvtár - a fejlesztés részeként a teljes bútorzatot lecserélték és akadálymentes bejáratot is kialakítottak.
Teljesen megújult a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény gyermekkönyvtára - ezekben a napokban zajlik a visszaköltözés, ideiglenesen zárva tartanak, március 1-jétől azonban teljesen megújult környezetben várják vissza a gyerekeket.
A fejlesztésre mintegy 32,3 millió forint uniós támogatást nyert az intézmény - kicserélték a burkolatokat, villamosvezetékeket, kapcsolókat, riasztóberendezést szereltek fel. Épült akadálymentes bejárat, és új mosdókat is kialakítottak. A gyermekkönyvtár teljes berendezését is a korábbinál lényegesen korszerűbbre cserélték, és bővül a könyvtár technikai felszereltsége: többek közt okostábla áll majd a gyerekek rendelkezésre. - A cél egy jól átlátható, letisztult, mégis színes, otthonos hangulatot árasztó részleg kialakítása volt - hangsúlyozta Steinerbrunner Győzőné, a városi könyvtár igazgatója.
Az utóbbi években a gyermekkönyvtárba beiratkozók száma valamelyest lecsökkent, hely hiányában rendezvények megtartására se volt alkalmas a helyiség. A fejlesztéstől az olvasók visszatérését várják, és a korszerű környezet lehetőséget teremt arra is, hogy ismét élettel teljen meg a játszóházzal is rendelkező létesítmény. Mesefoglalkozásokat, bábszínházi előadásokat terveznek, ezek megvalósítására is pályáznak.
Hamarosan kezdődik a lift építése, amely az alagsorból indulva lehetővé teszi mindhárom emelet könnyebb megközelíthetőségét. A nagyszabású projekt része a lift építésén kívül egy nagy előadóterem kialakítása is a harmadik emeleten, így ott a jövőben nem csak kiállítótérnek lesz helye, de nagyobb rendezvények, előadások, konferenciák tartására is alkalmassá válik a komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény legfelső szintje.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról