Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A hallgatók mindennapjait kívánja könnyebbé tenni a nemzetközi Könyvpatika

Könyvpatika elnevezéssel egyetemistáknak szóló, a tanulást, az ehhez kapcsolódó időbeosztást segítő könyvekből összeállított könyvszekrényt rendeztek be a Debreceni Egyetem Élettudományi Centrumának földszintjén. A kezdeményezés mögött a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára link (DEENK), a DE Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete és a mindsetpszichologia.hu pszichológiai szakportál áll.
- Érdekes feladat, hogy azokat a gyűjteményeket, információkat, amelyek a könyvtárban találhatóak, hogyan tudjuk életre kelteni és a társadalmi hasznukat minél szélesebb körben kiterjeszteni. Tulajdonképpen ez az a kezdeményezés, amelyben összeértünk más szervezetekkel és a mindennapi igényekkel - emelte ki Karácsony Gyöngyi.
"A tudás mellett olyan készségeket is meg kell szerezniük az orvoshallgatóknak, ami nem hétköznapi: a tanulmányaikban igen hamar találkoznak a halállal és a betegségekkel. Ezek komoly lelki kihívást jelentenek a számukra. Nagy igényük van tehát egy lelki kapaszkodóra" - vélte Németh Norbert.
Tóth Bálint, a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének elnöke hangsúlyozta; az eddigi programok mellé egyéb közös alkalmakat is szeretnének beépíteni. Így a Könyvpatika lehetőségeket és teret ad havonta egyszer különböző eseményeknek, ahol a hallgatók mentális egészséggel kapcsolatban hallhatnak előadásokat, illetve kerekasztal-beszélgetésekben is részt vehetnek. Külföldi diákokat szintén szeretnének bevonni ebbe.
Búzás Katona Zsuzsa, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ egészségpszichológusa elmondta, olyan olvasmányokat kerestek, amelyek aktuálisak, informatívak, rövidek és hasznosak lehetnek a 21. századi egyetemista számára. - A mindsetpszichologia szakportál szintén hasonló tartalmakat ír és közöl, mint a könyvpatika. Az Y és Z generáció számára kívánunk segítséget nyújtani, akik hamarosan szembe néznek az idő problémájával és a munka világával - fűzte hozzá Kertész Tamara pszichológus.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról