Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A használók bevonása - lépegetve a létrán felfelé

A vándorgyűlés KIT-műhelyének bevezetője Dr. Habók Lilla, Hajnal Ward Judit, Somorjai Noémi előadásait, valamint Orsós László Jakabbal való beszélgetést vezette fel. (A kattintható ppt-t ld. a forráslinken; videó: link )

A legtöbb könyvtári előadás, cikk a szolgáltatások bemutatásával kezdődik, és a vége felé talán eljut oda, hogy melyek a szolgáltatást kiváltó igények. Az ideális sorrend és arány éppen a fordítottja. Már, ha tényleg szempont a minőség - nem csak a pecsétes papír és a vele járó pénz.

A fokozatok (Artnstein létrájának link szellemében):
- Használóbarátság. Ennek során mi találjuk ki, hogy mi lehet jó a használóknak. Ugyanis megfigyeljük tevékenységét és megkísérlünk kedvébe járni, hogy visszatérjen a könyvtárba.)
- Használói tudás bevonása. Emögött az a tapasztalat, hogy a használó "részvényessé válik", ha tett már erőfeszítést a könyvtá céljaiért. Akkor ugyanis már valamennyire saját magát látja vissza az intézményben.
- Közösségi könyvtár (együttes innováció). Ezen a szinten a közös a döntéshozatal. A felek felelősek egymásért. Ilyen esetben meg sem fordul a másik fél el nem ismerése, hiszen tevékenységeik közösek.
A kifejtést ld. a forráslinken. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról