Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A használók problémáiból indulunk ki, vagy abból, ami számunkra kedves?

Ha az előbbiből (használók problémái), akkor a szakmai diskurzusaink középpontjában használói felmérések, piaci trendek, életmódvizsgálatok, könyvtári hatékonyságelemzések állnak, no meg a rájuk épülő akcióink és azok eredményessége.
Ha viszont a számunkra kedves témákkal foglalkozunk a könyvtárban, akkor a mi kínálatunk, szolgáltatásunk jelenik meg a Könyvtárosok vagy a Könyvtárosok dolgozószobája, a Katalist vagy saját honlapunk, Fb-oldalunk felületein, tarkítva a mi intellektuális készségeinket tükröző olvasós, könyvtáros cuki mémekkel.
Az előbbi (használói szempont megértése) nehezebb, gyakran kellemetlenebb, ráadásul nem ezért fizetnek, sőt, akár a könyvtári statisztikai adatszolgáltatás is ellenérdekeltté tesz ebben. Ezért kapóra jönnek olyan tevékenységek, díjak, amelyek csökkentik a használók megismerésével, a folyamatos szembesüléssel kapcsolatos nyűgöket. Pl. elterelik róla a figyelmet a belső folyamatokra. Akkor is lehet minőségileg kitüntetett a könyvtárunk, ha csökken a használói létszám. Érezzük persze a nyomást a társadalom részéről, hogy egyre kevesebbeknek fontos a könyvtár, és látjuk nagy multi versenytársainkat is. A Cassandrákat pedig igyekszünk elűzni vagy legyilkolni.
Figyelj meg egy könyvtári szakcikket, egy konferenciaelőadást, egy szakmai diskurzust! Használó- vagy szolgáltatásorientált? Mit mond magáról a nyilatkozó, és mit mond a tényleges szövege? - Milyen szintű a merketingorientációja? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): KIT.találatok marketingorientációra link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról