Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A határon túlról nyújtanak alternatívát a magyar vidéki nyilvánosságnak

Az Új Szó című felvidéki napilap szlovák tulajdonosa új, független, magyar nyelvű hírportált indított a Dunántúlon. Az új hírportál, az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle ? közölte a portál, amelyet győri és soproni újságírók írnak, helyieknek.
"Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják a független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com-ot link . Szót és teret is kapnak benne. Kifejezetten törekszünk az olvasók bevonására, véleményük megjelenítésére" - írta a Magyarország észak-nyugati területét lefedő, új szerkesztőség csapata az indulás napján. Hasonló kezdeményezésre, hogy szlovák tulajdonú médiacsoport magyar nyelvű, helyi portált indítson, eddig nem volt példa, ezért ez úttörő vállalkozás ez Magyarországon - írják.
Az új szerkesztőség szerint az utóbbi években elvesztette sokszínűségét a helyi sajtó a vidéki Magyarországon. "Nem jut mindenki egyenlő eséllyel, tiszta lappal nyilvánossághoz. A lényeg sokszor rejtve marad, vagy legalább is a valóság egy bizonyos szeletét ismerhetjük meg, azt is egyfajta szemüvegen keresztül" - írták. (Telex)

Hamarosan indul a Dennik N magyar verziója is, bár az szlovákiai magyarokhoz szól majd elsődlegesen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról