Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A hazai könyvkiadás főbb adatai - téma, nyelv, szerző nemzetisége

2022-ben 17 776 könyvet, illetve füzetet adtak ki Magyarországon, ami meghaladta a 2021-es és 2020-as kiadványszámokat. Ezek 65,2 százaléka magyar szerző műve volt. A példányszámok is jelentősen emelkedtek a tavalyi évben, 43 millió 898 ezer példányt nyomtattak, 11,4 százalékkal többet mint 2021-ben. A kiadott könyvek 91,5 százaléka magyar nyelvű, de angolul, németül, franciául, sőt lengyel, norvég, finn, ógörög vagy ruszin nyelven is adtak ki könyveket tavaly. Az irodalmi témájú kötetek teszik ki a kiadványok csaknem felét.

A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint a kiadott művek száma és példányszáma is meghaladta tavaly a 2021-es évi eredményeket. A 2022-ben kiadott 17 776 könyv és füzet 3,5 százalékkal több, mint 2021-ben, és 17,3 százalékkal több, mint 2020-ban. A példányszámok még nagyobb arányban nőttek, egy év alatt 11,4 százalékkal, a két évvel korábbi adatokhoz képest pedig 36,2 százalékkal. A magyar szerzők művei az összes kiadott mű 65,2 százalékát adták, angol nyelven a kiadványok 2,1 százaléka jelent meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról