Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A helyesírási szótárt karanténkölcsönözték leginkább a Justh-könyvtárból

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár a veszélyhelyzet alatt sem hagyta olvasnivaló nélkül az orosháziakat, az intézmény elindította a Könyvet házhoz elnevezésű akcióját. Mivel a kezdeményezés nagy sikert aratott a városban, kíváncsiak voltunk, hogy mely könyvek bizonyultak a legnépszerűbbnek a járvány miatt otthonukba száműzött orosháziak körében.
Buzai Csabától, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatójától megtudtuk, hogy az Akadémiai helyesírási szótárat kölcsönözték a legtöbben az elmúlt időszakban. Ezt az érettségivel magyarázta az igazgató. A tanulás mellett azonban a szórakozás is helyet kapott.
Több könyvsorozatot is házhoz szállított az intézmény, melyek közül a legtöbb az ifjú olvasóknak íródtak. A sorozatok közül Jeff Kinney 14 részből álló, Nemzetközi Bestseller címet is elnyert Egy ropi naplója volt a legolvasottabb. A német író, Nele Neuhaus Elena című könyvsorozata is népszerűnek bizonyult az olvasók körében, akárcsak Margit Auer Mágikus állatok iskolája sorozata. ...
Buzai Csabától megtudtuk, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Könyvet házhoz szolgáltatásán keresztül összesen 2064 dokumentumot kölcsönöztek az olvasók, ez naponta 56 dokumentumot jelent. A szállítás 234 címre történt az elmúlt időszakban, egy címre átlagosan 8,82 darab könyvet juttattak el.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról