Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A hiteles teljesítményadat-szolgáltatás előnyei - őszinte öröm a legjobbak arcán

Zwolle városának Hoogeveen könyvtára link Hollandia legjobban teljesítő könyvtára, melyről a könyvtár elismerő oklevelet kapott. A rangsort közreadó Mark Deckers könyvtári tanácsadó olyan indexet vetített a 2017-es statisztikai adatokra, amely az alábbi mutatókat tartalmazta
- könyvtárhasználók száma
- könyvtárhasználók aránya
- egy lakosra jutó látogatások száma
- 1000 lakosra jutó tevékenységek száma.
A top 20-as listához 149 közkönyvtári szolgáltató adatai jelentették a kiindulópontot - nem először, ld.: link . A szakember kiegyensúlyozta a mutatókat, külön megfontolást igényelt pl. a fizikai kölcsönzések és az e-kölcsönzések egymáshoz viszonyított súlya (az utóbbi max. 5%-ot jelent a holland közkönyvtárakban).
A kapott eredményekből az is kitűnt, hogy a nagyobb városok könyvtárainak kevesebb a tagja, mint a kisebb településeké, vagy azon helyeké, ahol magasabb az iskolai végzettség.
A Rijnbrink kulturális tanácsadó szervezet munkatársa megállapítja, hogy az utóbbi években javult a könyvtári adatok minősége, mely az adatküldők és a feldolgozást végző
Királyi Könyvtár együttes erőfeszítésének az eredménye. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): A leglátogatottabb, leghatékonyabb, legnagyobb stb. közkönyvtárak rangsora link Könyvesboltnak látszó könyvtár -- képpel. 50%-os kölcsönzés-növekedés link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról