Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A járvány hatására megnöveltük könyvtárunk forgalmát - Vasas könyvtár

Mátraházi Zsuzsanna, Vasas Könyvtár link : - Most, hogy 2020-ban online térbe kellett helyezkedni a járvány miatt, vidékről is bekapcsolódtak, sőt többen jelentkeztek, akik szakdolgozatot írnak a témából.
Talán furcsán hangzik, de a korlátozás hozott magával valami pozitívumot is. Először nem tudtuk, mihez kezdünk a kötelező zárva tartás idején, de gyorsan kellett cselekednünk, hogy megbirkózzunk a helyzettel. A rendezvényeinket kénytelenek voltunk az online térben megrendezni. Mi magunk is meglepődtünk, mennyire megnőtt ennek következtében az érdeklődés a könyvtár programjai iránt. Nemcsak az olvasóink, de - büszkén mondhatom - több ezer ember nézte meg az online irodalmi beszélgetéseket. A rekordot Esterházy Marcell tartja, de meg kell említenem Gerendás Pétert is, aki a saját nappalijából adott a Facebook-oldalunkon karácsonyi koncertet.
Tavaly júliusban tartottunk egy közvélemény-kutatást, és azt az eredményt kaptuk, hogy olvasóink, a könyvtár programjait követő emberek továbbra is fontosnak tartják az online közvetítéseket, eseményeket, így ezeket megtartjuk valahogyan a vészhelyzet elmúltával is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról