Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A JSTOR-sikersztori

A Mellon alapítvány startfinanszírozásával elindított JSTOR- projekt (ld. Könyvtárosok kézikönyve 3. kötet 252-253. p.) humán és társadalomtudományi folyóiratok digitalizásását vállalta. A 2001-es évről közzétett elnöki beszámoló (link szerint a 218 folyóirat mintegy 9 millió nyomtatott oldalnyi állományának használatára 58 országból 1264 intézmény fizetett elő (messze meghaladva az önfinanszírozáshoz tervezett 700-as szintet). Az intézmények jogosult használói több mint 6,3 millió keresést, lapozást, letöltést, másolást valósítottak meg 2001-ben, egy százalék híján kétszeresét az előző évinek (3,2 millió). Az alapítvány legújabb projektje, az ArtSTOR (link művészeti dokumentumok (képek, grafikák stb.) magas színvonalú digitalizálását szándékozik megoldani.

Hírforrás: link link
2002. június 19.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_jstor-sikersztori
Régebbi hírforrás(ok): link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról