Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A KerekMese nevű csatorna a legnépszerűbb a videómegosztón

... több mint 760 milliós nézettséggel. - Ha azt hitted, hogy Dancsó Péter vagy PamKutya videóit nézik a legtöbben, nagyot tévedsz. A magyar YouTube-ot ugyanis egy Balaton melletti faluban élő házaspár uralja. A KerekMese csatornának félmillió feliratkozója van, a videóikat pedig 760 milliószor nézték meg. Ezzel toronymagasan vezetik a hazai csatornák rangsorát - írja a G7.
A házaspár a mai napig kettesben dolgozik a meséken. Tavaszi László informatikust 2012-ben rúgták ki a munkahelyéről, felesége, Vass Mónika pedig szabadúszó illusztrátorként dolgozott. Ekkor kezdtek el pár perces animációkat feltölteni a videómegosztóra link .
László eleinte nem hitt abban, hogy ebből akár meg is lehet élni, de az első videók után lehetett látni, hogy valami komoly is kisülhet a dologból. Fél évvel az indulás után mindent feltettek a KerekMesére, másfél év alatt pedig eljutottak oda, hogy meg tudnak élni belőle. 2017-ben 22 millió forint volt az adózott bevételük.
Eleinte külföldi mesék alapján készítették a videókat, de ma már nem alapoznak külföldi mintákra, saját ötleteiket valósítják meg. A mesék miatt kapnak hideget-meleget, néha még meg is fenyegetik őket, hogy valaki feljelentést tesz a hatóságoknál a károsnak tartott tartalom miatt. Volt olyan is, hogy leszedtek egy mesét a támadások miatt.
A számok viszont magukért beszélnek: a legnépszerűbb Számoló dalt link eddig 30 milliószor nézték meg, és 13 videójuknak van legalább 10 milliós nézettsége.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról