Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Kongresszus Könyvtárának könyvtárosai segítenének újjáépíteni az iraki nemzeti könyvtárat

Ha az amerikaiak segítenének az iraki nemzeti könyvtár és az oktatási rendszer újjáépítésében, akkor talán csökkenne az Amerika-ellenes csoportok népszerűsége az iraki fiatalok körében ?--- hangzott el a Kongresszus könyvtárosainak ülésén, szombaton. A mostani iraki fiatalok a központosított oktatási rendszerben, a szélsőséges iszlám területeken terrorista környezetben nőttek fel, így nagy többségüket a Dzsihád szellemiségére oktatták. Természetesen egy könyvtár felépítése csak nagyon kis része az iraki hatalmas kulturális szükségletnek, de a nehéz körülmények között ez is hatalmas előrelépés volna - mondta el James H. Billington, a Kongresszusi Könyvtár 73 éves vezetője, aki egyúttal határozott elképzeléseit is kifejtette az iraki nemzeti könyvtár újjáépítésének ügyében.

Régebbi hírforrás(ok): 2003. 05. 10., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról