Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyv útja az olvasóig - a Berzsenyi Dániel Könyvtár kisfilmje

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár olvasói számára mindig izgalmas program a Pincétől a padlásig elnevezésű épületséta, mely során olyan helyeket is felfedezhetnek a látogatók, amelyeket hagyományos olvasójeggyel nem láthatnának. A mindennapi életben az olvasók közül nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy mi történik a könyvvel, mielőtt a kezükbe kerül.
Elsősorban ez a két dolog inspirálta a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársait, hogy elkészítsenek egy rövidfilmet, melyen a könyv útját mutatják be.
Nem is hinnék, hogy milyen komoly háttérmunka előzi meg egy könyv polcra kerülését. A film elkészültének elsődleges célja, hogy megteremtsük a könyvtári munkába való bepillantás lehetőségét az olvasók részére. A filmen látható feldolgozó munka a könyvtár láthatatlan tevékenysége, amin a szolgáltatás alapul.
A könyv útját bemutató kisfilmet Boros Ferenc, a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársa és Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület alapító tagja készítette.
Közreműködtek a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársai: dr. Baráthné Molnár Mónika, Waldinger Dóra, Kissné Bai Éva, Horváthné Tóth Rita, Sisak Edit, Szabó Márta, Dancsecs Katalin és Horváthné Bartók Lucia.
További tervek között szerepel a kötészet és a helyismereti gyűjtemény mozgóképen való bemutatása is, hogy a zárt ajtók mögött zajló munkafolyamatokba még jobban belelássanak a helyi könyvtárhasználók. Tervben van még a már meglévő szolgáltatások filmes népszerűsítése (pl: házi kölcsönzés) is, hogy ezen könyvtárhasználók körét is bővítse a könyvtár.
A film linkje: link

Hírforrás: Berzsenyi Dániel Könyvtár
2017. szeptember 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_konyv_utja_az_olvasoig_-_a_berzsenyi_daniel_konyvtar_kisfilmje
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról