Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvek polcon tartása irodalomkínzás

A palackposta és az internet keresztezésével jött létre a könyvterjesztés szűk körű, ám kalandos új módja. Az amerikaiból világméretűvé vált hobbiban a könyvszakma is felismerte a reklámlehetőséget. A szegedi Somogyi utcában, az Akadémia vendégházában látták utoljára, a második emeleti reggelizőhely mellett, október végén. Azóta nyoma veszett. A bennfentesek úgy mondják ezt: éppen kinn van a vadonban. A finn utazó által otthagyott angol krimi azé lesz (vagy lett), aki felkutatja. Bár Magyarországon még nem túl gyakoriak az ilyen esetek, világszerte könyvek százezreit engedték már szabadon hasonló körülmények között, és a link számlálója szerint a teljes kínálat több mint 2,5 millió kötetből áll. Talán könyvstafétának nevezhető ez a negyedik éve működő kezdeményezés, amelynek lényege, hogy megunt -- vagy éppen rajongva szeretett, ezért mindenki figyelmébe ajánlott -- köteteiket a könyvbarátok kiszabadítják a polcról, útjára indítják az ismeretlenbe, hogy minél több olvasónak szerezzenek örömet. Hiszen -- a tyúkok ketrecben tartását ellenző állatvédők példáját követve -- a német bookcrosserek azt hirdetik: a könyvek polcon tartása irodalomkínzás. - F: nov. 19.

Hírforrás: HVG, 46. sz., link
2005. november 23.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_konyvek_polcon_tartasa_irodalomkinzas
Régebbi hírforrás(ok): HVG, 46. sz., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról