Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtár, ahol idegen nyelven beszélhetnek Miskolcon

Miskolc - Angolul, németül, oroszul és lengyelül tanulhatnak díjmentesen a klubtagok.
Többféle ingyenes idegen nyelvű társalgási klub működik hétköznap délutánonként és szombaton dél­előtt a Szabó Lőrinc Idegen­nyelvi Könyvtárban link , ahol a résztvevők gyakorolhatják a társalgást és megoszthatják az adott kultúráról szerzett tapasztalataikat - tudtuk meg Pálfi Erika könyvtárvezetőtől.
- Közel ötven nyelven találhatók nálunk nyelvkönyvek, oktatócsomagok és szépirodalom, de az a célunk, hogy ne csak olvasni lehessen, hanem beszélgetni is, ezért angol, német, orosz és lengyel nyelvű ingyenes társalgási klubokat működtetünk. Jöhetnek kezdők és olyanok is, akik nyelvvizsgára készülnek. Viszont a klubtagok között megjelennek, akik az adott nyelvterületen éltek hosszabb ideig. Nekünk mindössze annyi a kérésünk, hogy a könyvtár regisztrált olvasói legyenek, akik belépnek. Általában minden foglalkozásnak van egy témája. A foglalkozásokat diplomás nyelvtanárok vezetik - mondta el a könyvtár vezetője.
- A kommunikációnak az erősítésében segítenek ezek a foglalkozások, a kezdőknek pedig a szövegértésben. Itt ahány ember, annyiféle hangképzéssel beszél, és van lehetőség a folyamatos vissza­jelzésre. Arra is akad példa, hogy később a konkrét alkalmakon kívül is folytatják idegen nyelven a beszélgetést. Ugyanakkor a könyvtár: találkozóhely, ezért kapcsolatépítés szempontjából szintén hasznos lehet. Az angol és német klub vegyes, az orosz inkább idősebb korosztályt vonz. A lengyel csoport pedig abból a szempontból különleges, hogy a helyi kisebbségre épül, és viszonylag ritkán, csak havonta találkoznak - osztotta meg.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról