Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárak használószámát növelő e-marketing

Sokan tapasztalják, hogy a weben meglátogatott szolgáltatók, megnézett termékekkel kapcsolatban rövidesen célzott ajánlatokat kapunk - pl. a Google AdSense szolgáltatása segítségével. A marketing mögött jól kalibrált, a magyar piacon is beszerezhető viselkedésalapú marketing szoftverek vannak, akár havi 40-50 dollárért, amelyek a webes érdeklődés adatait vetik össze automatikusan a nyilvánosan elérhető profiladatokhoz, majd testre szabott ajánlatot tesznek a lehetséges használónak - szegmentáltan és automatizáltan. E módszerrel olyan beállításokat lehet tenni, mint pl. aki belépett az x oldalra és nem indította el az ott található videót 5 napon belül, az kapjon ilyen és ilyen üzenetet. Vagy: aki kölcsönzött az ilyen témájú könyvekből... A tapasztalat szerint az eljárás 3-5%-kal növeli a szolgáltatás igénybe vevőinek számát. Lényeges, hogy a beállított és finomhangolt rendszer a munkaidő-ráfordítás mérséklésével hatékonyan növeli a használószámot. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2016. június 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_konyvtarak_hasznaloszamat_novelo_e-marketing
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról