Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A könyvtárak is jobban teljesítenek - és egyre jobban alkalmazkodnak is (a kor követelményeihez)

Alkalmazkodtak az új kor követelményeihez, immár élen járnak a digitális kultúra közvetítésében. A kilencvenes évek végére 1,3 millióra esett vissza a beiratkozottak száma, most 1,5 milliónál is többen vannak. A tinik érdeklődését a legnehezebb felkelteni, nekik külön programokat kínálnak.
Sokan azt gondolják, hogy az internet, a tévé és a sok-sok szórakozási lehetőség "elavulttá teszi", megfojtja a könyvtárakat. Ám az adatok azt támasztják alá, hogy ez tévedés: ahogy a könyvkiadás tovább virágzik, a könyvtárak is élnek. De persze nem úgy, ahogy eddig - nekik is alkalmazkodniuk kell a korhoz.
A kilencvenes évek elején 1,48 millió beiratkozott könyvtári olvasója volt az összesen mintegy 4300 könyvtárnak a KSH adatai szerint. Egy évtized alatt, a kétezres évek elejére az intézmények száma ezerrel csökkent, alig 3200-ra, a beiratkozott olvasóké pedig százezerrel: alig haladta meg az 1,3 milliót. Aztán trendforduló következett: lassan nőni kezdett a könyvtárak és az olvasók száma is. 2014-ben már 1,527 millióan voltak beiratkozva a csaknem 3900 könyvtárba.
- 2015-ös összesített könyvtárhasználati adatok még nem érhetők el, azok várhatóan ősszel állnak majd az érdeklődők rendelkezésére. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról