Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárak marketing-ötleteket kölcsönöznek a könyvesboltoktól

A mai közkönyvtárak sokban hasonlítanak a könyvesboltokhoz: van bennük könyvek bemutatására szolgáló display, kávéforrás és ajándékbolt. Ezek is hozzásegítik a könyvtárakat, hogy a célcsoport szemében fontosak legyenek, segítenek a forgalom növelésében, illetve némi jövedelemre is szert lehet tenni. A Columbus-i Könyvtár egyik fiókjában a könyvek egyes témáihoz megfelelő installációt tesznek; az utazási könyvekhez repülőgép-szárnyat imitálnak, a a költészetnél faliújságon az olvasók megoszthatják egymással költői gondolataikat. A shop-koncepció szerint sok könyv borítóval (és nem gerinccel) néz az olvasó felé. Több helyen olvashatják a könyvtáros kínálatát, megismertetve az olvasókkal az egyébként kevésbé forgó állományegységeket is. Az igazgató megemlíti: bemutatjuk a használóinknak, hogy jól gazdálkodunk az ő pénzükből.
A könyvtárakban a nagy kölcsönzőpultokat néhány éve eltávolították, így lett hely lett az installációkhoz -- és persze a könyvtárosok sem tudnak elbújni. A gyerekek figyelmét szuperhősökkel és szörnyekkel igyekeznek felkelteni. Az igazgató szerint: -- A könyvesboltoktól átvesszük tapasztalataikat a könyvek bemutatásában. Persze, figyelembe vesszük, hogy a mi feladaztink sokkal inkább az ismeretszerzés támogatása, mint a pénzkereset. Az a legnagyobb siker, ha a display-eket rendszeresen után kell tölteni. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról