Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A könyvtárak még nem annyira, a könyvesboltok már rég többfunkciósak

Vagy 35 éve nyílt meg a Litea könyvesbolt a Budai Várban, amely teázó és könyvesbolt volt, egybeépítve. Több könyvtáros eltűnődött: és mi van, ha ráöntik a könyvre a teát... A lehetőség nyilván nem kizárt, de a modell ma elterjedt hazánkban is. És: a jelek szerint nem félnek a tealeöntéstől a könyvesboltosok... Sőt, nemcsak kávézó, hanem játszósarok is van sok könyvesboltban, amellett, hogy a könyvekhez valamilyen módon kapcsolódó tárgyakat (játék, írószer, képek stb.), is árulnak.
A vonatkozó fotókat ld.: link ; Johannesburg (Dél-Afrika), Charleroi (Belgium), Kecskemét, Pagony könyvesbolt, Moszkva (Oroszország).
A könyvtárakba tehát egyre inkább így szocializált használók érkeznek - ha érkeznek. Kényelmet, és élményt várnak el a könyvtártól is. Ha tehát a könyvtáros továbbra is számít a használó érkezésére, jó eséllyel fel kell frissítenie szolgáltatását:
1. vagy saját maga foglalkozik kiegészítő tevékenységekkel
2. vagy más szolgáltatóval bútorozik egybe. (MG)

További gondolatok a témában: Összevont intézmény - inkább félünk is tőle link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról