Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A könyvtárakat nem használók fele is nagyon fontosak tartja a könyvtárat (Kanada)

A közkönyvtárak értékét gyakran azzal a gazdasági, társadalmi és kulturális haszonnal határozzák meg, amelyet a nagyobb közösség számára jelentenek. ... A 21 kérdésből álló felmérést Kanadában, Alberta tartományban végezték 1201 könyvtárhasználó (és nem használó) bevonásával.
A válaszadók 96%-a ismeri a helyi könyvtárat, és kicsit több mint a fele (55%) használta is az előző év során. Többségük (88%) "fontos"-nak vagy "nagyon fontos"-nak tartotta a könyvtárhoz való hozzáférést. (A nem használók fele is így vélekedett.) Az összes válaszoló nagy része (86%) nélkülözhetetlennek tartja a meglétét egy erős közösség életében.
A használók inkább magasabb jövedelműek, magasabban iskolázottak, közel laknak a könyvtárhoz, és általában van gyermek a háztartásukban. A magasabb átlagjövedelemmel rendelkezők nagyobb arányban használói a könyvtárnak.
A dolgozók és a gyermeküket otthon nevelők gyakrabban veszik igénybe a könyvtár szolgáltatásait. A gyermekes háztartások nagyobb arányban könyvtárhasználók, a munkanélküliek, munkakeresők, nyugdíjasok és a fogyatékkal élők kevésbé. (A közkönyvtárak mint a közösségi vagyon értékes részei; ref.: Bognár N. E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról