Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárakban is lehet szavazni arról, milyen projektek induljanak Budapesten

A 16 évnél idősebb városlakók egymilliárd forint sorsáról dönthetnek. A Szabó Ervin Könyvtár intézményeiben is lehet szavazni Budapest közösségi költségvetéséről - erről posztolt Karácsony Gergely főpolgármester kedd délelőtt. A résztvevő könyvtárak listája és nyitvatartása ezen a linken elérhető.

A közösségi költségvetés lényege, hogy a Főváros 1 milliárd forintot különít el arra, hogy a lakosság által előterjesztett és általuk is megszavazott projektek, fejlesztések indulhassanak Budapesten. A terveket előző év végén lehet leadni, ezeket szakmailag jóváhagyják, továbbgondolják, a listát valamelyest leszűkítik, majd nyáron a lakosság elé bocsátják. Korábban közösségi költségvetésből ivókutakat létesített, hajléktalanokon segített, ingyenes sportolási lehetőséget biztosított és kerékpártámaszokat épített ki a Főváros.

Az idei kiírás ötleteit három csoportra, és azokon belül két kategóriára osztották. A Zöld Budapest témájú projektek a klímaváltozásra való felkészülést segítik, az Esélyteremtő Budapest kategóriájába a társadalmi egyenlőtlenségek elleni programok kerülnek, a Nyitott Budapest csoport pedig együttműködéseket és kísérleti megoldásokat keres. Minden témakörben vannak kis ötletek és nagy ötletek: előbbiekből kategóriánként többet, utóbbiakból egyet tud megvalósítani a Főváros.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról