Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárfelújítás megdobja a használati adatokat - FSZEK

Idén 65 éves a FSzEK Pestszentimrei fiókkönyvtára. A bibliotéka - amely 1952-ben nyílt meg - év elejétől a Pestszentimrei Közösségi Ház emeletén kapott helyet. A városrész vezetője szerint fontos, hogy az összes könyvtár méltó helyen legyen, ezért kísérletet tesznek arra, hogy a Havanna-lakótelepen található fiókkönyvtárat is kulturális intézmény részeként működtetik.
A városrész vezetője rámutatott, az elmúlt hónapok alatt 75 százalékkal nőtt meg a kölcsönzések, 50 százalékkal nőtt meg a beiratkozók száma, sőt amióta méltó helyet kapott a könyvtár, számos kedvelt, kortárs gyermekíró meghívásának eredményeképpen több gyermekcsoport járt már az épületben.
Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója úgy véli, a gyermekek különösen a kortárs magyar írók műveit kedvelik: nagyon népszerűek Varró Dániel vagy éppen Berg Judit alkotásai. Mint mondta, fontos, hogy a könyvtáros ismerje a bibliotéka körül élő lakóközösség igényeit, hiszen a fiatalok napjainkban nem csak kölcsönzésre használják ezeket a kulturális intézményeket, de beülnek olvasni, vagy csak keresgélnek az adatbázisában.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról