Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A (könyvtári) gyerekjáték is segti az ismeretszerzési képességeket

A kisgyermekek a világot játékkal értik meg, ami csecsemőkorban kezdődik, és tovább alakul, ahogy a gyermekek fejlődnek. A kutatások azt mutatják, hogy erős kapcsolat van a játék és a korai olvasás, valamint egyéb kulcsfontosságú fejlődésbeli készségek között. A tanulmány áttekinti, mit tanulnak a kisgyerekek a játékkal, és azokat az optimális felnőtt interakciókat, melyek a legjobban támogatják a korai műveltségfejlesztést. A cikk megvizsgált bizonyos játékot akadályozó tényezőket, s rámutat, mi gátolja, hogy a szülők, gondviselők jelen legyenek, és reagáljanak a gyermekek játékára. A Brooklyni Városi Könyvtárban a szerzők kifejlesztettek egy játékalapú tananyagot csecsemők és kisgyermekek számára, melyet a cikk ismertet, beleértve a javasolt játéktevékenységeket és gyakorlati tanácsokat a hagyományos mesemondó programok vagy teljes körű játékok alatti "játék állomások" létrehozására. Végül a szerzők példákat is felsorolnak, miképpen valósítják meg a könyvtárosok az innovatív játékokat csecsemők és kisgyermekek számára Egyesült Államok-szerte. (Autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról