Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtári honlap használhatóságának három feltétele (olvasóink szavazatára)

Mindenki, aki a könyvtáron kívülről közelíti meg a szolgáltatásokat, az a weboldalon keresztül közelít, ezért fontos ennek a megfelelő, használóbarát kinézete. A Niche Academy szerzője három olyan feltételt ajánl, amelynek érdemes megfelelni.
1. Az 5-ös szabály: A weboldalak különböző színeket és betűtípusokat tartalmaznak. Legfeljebb 5 különböző ilyen változás szerepelhet ahhoz, hogy áttekinthető maradjon. A képek nem számítanak ebbe bele, pl. illusztrációk, fotók, logók.
2. Ki kell választani a célközönséget: nincs olyan, hogy egy üzenet mindenkinek szól, a könyvtárnak is muszáj választani közönséget. Ha olyan látogató nézi az oldalt, akinek az üzenet nem releváns a főoldalon, akkor azt gondolja, hogy az a könyvtár nem őt szolgálja. Érdemes például aloldalakat vagy egyértelmű navigációs lehetőséget létrehozni a különböző célcsoportok számára.
3. Nem elég a hozzáférés biztosítása: az internet világában már kevés az információk egyszerű továbbítása. Szerkesztett tartalmakra van szükség a különböző lokális célközönség számára. A hivatkozások mellett szerepeljen, hogy az miért fontos az adott csoportnak, hangsúlyozni kell a specifikus igényeket. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról