Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtáros egyesület nyilatkozata menekültek fogadásáról -- Európa értéke

A közkönyvtárak Európában szívesen fogadják a menekülteket. Európa szerte büszke hagyomány, hogy a közkönyvtárak befogadnak mindenkit, függetlenül nemzeti hovatartozásától. A könyvtárak számos tevékenységgel várják a menekülteket, akik ez európai országokba érkeznek -- legyenek gyerekek vagy felnőttek -- keressenek akár információt, akár tanulási lehetőséget.
A Dán Könyvtárosok Egyesületének sajtóközleménye:
"Nem ígérhetjük, hogy minden könyvtárban van elég könyv a menekültek nyelvén, de a könyvtárak megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a menekültek jól érezzék magukat a könyvtárban. A dán könyvtárak évek óta -- és eredménnyel -- dolgoztak azon, hogy integrálják a helyben lakó menekülteket, emigránsokat, akiknek leszármazottai ma szorgalmas látogatói a dán könyvtáraknak. Ennélfogva a helyi könyvtárak készek arra, hogy a különböző településeken fogadják az új vendégeket és a könyvtárosok minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy biztonságban érezzék magukat. Nem csak a gyerekeket, a felnőtteket is -- mindenkit várnak.
-- Az EBLIDA (European Bureau of Library Information and Documentation Associations) elismeri, hogy összetett dolog a menekültkérdés kezelése. Ugyanakkor az EBLIDA hisz abban, hogy a könyvtárak szerte Európában kiállnak a demokratikus és nyitott értékek mellett, és olyan biztonságos helyek, ahol a közösségi befogadás mindenki számára elsőbbséget élvez. Az EBLIDA reméli, hogy a könyvtárak Európa szerte követik a dán könyvtárak példáját. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról