Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A (könyvtáros) társadalom ki van éhezve a sikerre

- Sokak szerint fél évszázados átkot tört meg a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, úgy látják, visszatért a "régi idők focija". Ön mit szól a magyar csapat szerepléséhez? Minek köszönhető a teljesítményük?
Csepeli György: A jelenlegi sikerrel egy negatív trend fordult vissza. A fordulat elkezdődött Dárdai megjelenésével, aki szakított a magyar edzői hagyományokkal, felhagyott a béljóslással, s tudományos, empirikus alapra helyezte az edzői munkát, kiegészítve azt remek kommunikációs és pszichológiai képességekkel. Amit Dárdai elkezdett, azt Bernd Storck folytatta. Mindez nem történhetett volna meg, ha nem Csányi Sándor az MLSZ elnöke, aki ezzel a sikerrel szerencsésen kikerült a kegyvesztettségből. Összefoglalva, szakmai hozzáértés és politikai háttér egyaránt kellett a sikerhez, melyet elősegített a csapatot övező rokonszenv és pozitív légkör.
... Nincs értelme kételkedni abban, hogy a futballsikerek okozta öröm igazi. A magyar társadalom ki van éhezve a sikerre. Ha olyan a rendszer, hogy a sikert nem tudja megadni egyénenként, akkor a siker nem lehet más mint kollektív. A kettő persze nem zárja ki egymást. Jobb lenne, ha sok sikeres magyar élne az országban, akik nem az államnak, hanem saját képességeiknek, tehetségüknek és teljesítményüknek köszönhetnék a sikert.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról