Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárosi szakma -- és az előrelépés?

Angliában a megkérdezettek több mint 54%-a szeretne könyvtárosként dolgozni (ld. korábbi hírünket link Azt elmondhatjuk, hogy a legtöbben könyvek közelében szeretnének tartózkodni.
Elég nehéz viszont a professzionális előrejutás lehetősége. A legtöbb diáknak, aki már az egyetemen is könyvtárban dolgozik, most már van lehetősége arra, hogy távoktatásban, vagy levelezős képzésben szerezze meg a mesterfokú végzettséget.
A megkérdezettek közül Frances Johnson MA tanácsadó a következőt emelte ki:
A tantárgyak összeállításánál leginkább arra törekszünk, hogy az alapvető szakmai tárgyakat tanítsuk meg a hallgatóknak. De lehetőséget kínálunk arra is, hogy szélesebb spektrumot felölelő programot kínáljunk, melynek későbbi munkaválasztásuk során is hasznát vehetik. Akár archívumban,akár digitális könyvtár kialakításán dolgoznak, az ajánlott tantárgyak elsajátításával szakmai képzettségük biztosítottnak látszik.
A könyvtári szektor dinamikusnak mondható. A könyvtárosképző programok során megadják a lehetőséget a diákoknak arra, hogy minél inkább megtalálják az őket vonzó tantárgyakat, minél inkább belemélyedjenek az általuk választott szakterület rejtelmeibe. (ref.: NM)

Hírforrás: Guardian
2015. március 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_konyvtarosi_szakma
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról