Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárosképzés indulása Szombathelyen

-- [Palkó] Pista bátyám mindig harcolt. Azon törte a fejét, hogyan lehetne valami nagyot lépni, hogyan lehetne ezt az intézményt országosan az első helyre tenni. Olyan társadalmi igényekre reagálni, amit csak mi tudunk megvalósítani, olyan munkát végezni, amire az egész országnak szüksége van -- mondta Szalay László. -- 1951-ben az első, 1952-ben a második ezer könyvtárat adták át Magyarországon, és a kis falvakban mindenütt művelődési házakat. Kulturális forradalom volt, a felsőfokú képzésből pedig hiányzott a könyvtárosi, népművelői képzés. A szombathelyi intézmény az országban elsőként merte vállalni, hogy hazai és külföldi tapasztalatok nélkül, a nulláról felépíti ennek az új diplomás értelmiségi munkakörnek megfelelő oktatást. Olyan fiatalok jöttek ide kitűnő érettségi bizonyítványokkal, akiknek fogalmuk sem volt, mi is lesz ez a szakma, amit tanulni fognak. Negyven éve végzett az első évfolyam. - F: szept. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról