Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárosok megkülönböztető személyiségjegyei a 16 személyiségfaktor kérdőív alapján

Míg a könyvtárosok alapkompetenciáival meglehetősen bőséges szakirodalom foglalkozik, jóval csekélyebb kutatás áll rendelkezésünkre arról, milyen személyiségjegyek különböztetik meg őket más szakmák gyakorlóitól. Jelen kutatás 88 könyvtáros személyiségjegyeit vetette össze egy általános normacsoporttal a személyiségvonások sokat használt modelljét, a 16 személyiségfaktor kérdőívet (16 PF) használva. A kutatás azt az eredményt hozta, hogy a könyvtárosok megértőbbek, óvatosabbak, rugalmasabbak, koncentráltabbak, nagyobb képzelőerejűek, nyitottabb gondolkodásúak, tisztelettudóbbak, magabiztosabbak, komolyabbak, szelídebbek és bizakodóbbak, illetve jobbak az általános logikai képességeik, mint a normacsoport tagjainak. Az eredményeket a szerzők a könyvtárosok alapkompetenciáival összefüggésben vizsgálják. A gyakorlati alkalmazási lehetőségeket is ismertetik, beleértve a dolgozók toborzását és szakmai támogatását (coaching). (A könyvtárosok megkülönböztető személyiségjegyei a 16 személyiségfaktor kérdőív (16 PF) alapján; sajnos csak autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról