Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárosok szerint szolgáltatásaik jobban támogatják az oktatást és kutatást, mint az oktatók szerint

Izrael három felsőoktatási intézményében megkérdezték a társadalom- és bölcsészettudományi karok oktatóinak véleményét, hogyan látják a könyvtárak szerepét a kutatási és oktatási igényeik kielégítésében, és válaszaikat összehasonlították a könyvtárosokéival. A kutatás átfogó jellegű volt, melynek során vegyes módszereket alkalmaztak. Először interjúkat készítettek az oktatókkal és a könyvtárosokkal; ezután az eredmények alapján kérdőívet állítottak össze, amelyet eljuttattak az adott tanszékek oktatóinak és könyvtárosainak. A legfőbb megállapítás az volt, hogy a könyvtárosok magasabbra értékelték a könyvtári szolgáltatások hozzájárulását az oktatás és kutatás különböző vetületeihez, mint az oktatók. Az oktatók többet várnak el a könyvtártól a kutatástámogatás egyes területein, mindazonáltal a legtöbb oktató úgy véli, a könyvtár kielégíti oktatási igényeit. Ami a kutatást illeti, az oktatók szerint a legtöbb könyvtár támogatja a technikai vonatkozásokat, az egyéb szempontokat - mint például az információ megtalálását vagy az oktató kutatásához szükséges átfogó tájékoztatás nyújtását - ellenben nem. Ezért fontos lenne az oktatók és a könyvtárosok véleménye közötti különbségeket összehasonlítani és feloldani. A vizsgálat eredményei azt jelzik, hogy a könyvtárról kialakult felfogásnak változnia kell, és a változtatások némelyikét már a könyvtárosi hivatásra való felkészülésnél be kell vezetni. (Autoref. alapján)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról