Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárosokat szólítják meg az írók, színészek, zenészek

Írók, színészek, zenészek nyilatkozatai szerint a vírushelyzet nagy kihívás elé állítja a szakmájukat. Tavasszal mindenkinek lemondták a fellépését, és támogatást sem kaptak a kormánytól. Grecsó Krisztián elkeseredett felhívást tett közzé a Facebook oldalán, tartva attól, hogy újra előáll az akkori helyzet, amely a megélhetésüket veszélyezteti. (link ):
"Kedves könyvtáros kollégák, szervezők!
A kultúra nem vírus, nem egy ótvaros betegség, kultúra nélkül nem érdemes élni, ezért (értünk és az olvasókért) dolgoztatok egész életetekben, hát most se feledjétek, mi nem vagyunk se rosszabbak, se kevesebbek egy vőfélynél vagy egy fürdőmesternél, nem vírusosabb a lélek gondozása, mint egy bőrlabda lusta kergetése, és amíg bepálinkázott, többszázas tömeg táncoltathatja a menyasszonyt, amíg napi 8 ezer(!) fő mosakszik Hajdúszoboszlón, és 20 ezer ember tombolhat majd egy focimeccsen, addig mi sem jelentünk semmiféle külön kockázatot.
Ne dőljetek be, ne cenzúrázzátok a rendezvényeket, ne hunyászkodjatok meg!
A kultúra NEM fertőz!"
A könyvtári programok, bár sok könyvtáros inkább a dokumentumokra összpontosít, több szempontból pozitívak:
- közösségépítő ereje van
- bevonzza az olvasókat a könyvtárba
- ami sokak számára talán fel sem vetődik: a szerzők bevételének kiegészítése.
A könyvek jogdíja Magyarországon nagyon alacsony, nem biztosítja az írók megélhetését. Az író-olvasó találkozók és előadások egészítik ki a jövedelmüket, és ennek elmaradása nagy érvágást jelent, amelyet sajnos nem igyekezett a kormány pótolni. (Balassáné Margó)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról