Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A kormányprogramból -- könyvtáros-szemmel

A kormányprogram legkönnyebben a hálón tanulmányozható: link Részletei: A 6. fejezet - Kultúra és sport - néhány pontját idézzük szó szerint: "1.8. A Kormány meg akarja fordítani a kulturális javakhoz való hozzáférésben növekvő különbségek elfogadhatatlan tendenciáját. Tudatos célja e területen is az esélyegyenlőtlenségek csökkentése, a nehezebb helyzetű, rosszabb esélyű társadalmi csoportok, rétegek, különösen a gyermekek és fiatalok esetében. 1.9 Jelentős költségvetési források biztosításával támogatja azokat az intézményeket, amelyek a társadalom művelődését, a kultúra demokratizálását szolgálják. Ide tartoznak a művelődési házak (közösségi házak, faluházak, szabadidő-központok), a közkönyvtárak, múzeumok és levéltárak és a társadalmi művelődés, a kultúraközvetítés intézményei. Ezeket az intézményeket az oktatással egyenrangú kulturális alapellátást nyújtó intézményeknek tekintjük. 1.11 A kultúra közvetítőinek anyagi és erkölcsi megbecsülését a közoktatásban dolgozókkal azonos szintre kell emelni. 2.2 A Kormány visszaállítja a művelődés, a kulturális közszolgálat, a média és a művészet autonómiáját. 2.3 A Kormány támogatja az információs társadalom és a tudásgazdaság kialakulását." (hat alapelv részletezi e cél megvalósítási irányát) 4. A "Digitális Nemzeti Kultúra"-program 4.1 "A Kormány, építve az eddigi digitális archiválási kezdeménye- zésekre, állami és közalapítványi erőforrásokat mozgósítva, megkezdi, illetve folytatja a magyar nemzeti kultúra klasszikus és maradandó kortárs értékeinek, nyelvi, vizuális, zenei, tánc- és színházi, múzeumi és egyéb előadásainak, kiállított értékeinek, köztéri kultúrájának, műemlékeinek digitalizálását, egységesen hozzáférhető adatbázissá alakítását és az interneten keresztüli elérését (...)"

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról