Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A kötelezőket zanzásított formában olvassák a gyerekek -- egyébként meg nemigen tudjuk, mit olvasnak

Nincs tisztességes, reprezentatív, országos szintű vizsgálat sem arról, hogy a gyerekeink mit olvasnak, sem pedig a gyerekeknek szóló könyvkínálat összetételéről, minőségi, műfaji belső struktúrájáról?- teszi hozzá. Nagy Attila egy könyvtárosok által végzett felmérés adatait idézi: '900 tizenéves gyereket kérdeztünk meg olvasmányaikról. Egyértelmű, hogy egyrészt a lányok jóval többet olvasnak mint a fiúk, másrészt az angolszász-amerikai, könnyed, varázslós, sokszor rémesen agresszív darabjai képviselik a kedvenc olvasmányok többségét. A gyerekek arra a kérdésre, hogy legutóbb mit olvastak, elkezdik ugyan sorolni a kötelező olvasmányokat, de a könyvtárosi tapasztalat óvatossá tesz bennünket. Ezeket a könyveket ugyanis a gyerekek többnyire nem olvassák el, hanem azok rövidített, zanzásított változatát keresik.' Nagy aláhúzza: amíg egy öntudatos, kultúrájában, gondolkodásában és magatartásában megerősödött magyar középosztály nem alakul ki, addig 'hallatlanul esetleges', hogy az egyetemes emberi, az európai és a magyar kultúra mesekincse, gyerekirodalma valóban hozzáférhető-e.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról