Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A közös játékkal új dimenziók nyíltak meg a könyvtárban

Társasjátékokkal ismerkedhettek, sőt sajátot is készíthettek a résztvevők a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár link gyermekkönyvtár részlegén. A szünidei program vendége a Társasjáték Klub volt, amelynek tagjai beavatták az érdeklődő gyerekeket több érdekes játék rejtelmeibe.
Emellett saját ötlet alapján barkácsolhattak a gyerekek. - Dobókockát, könyvjelzőt és ötödölő társasjátékot is készítettünk - mondta Való Anna. - Otthon is gyakran szoktunk társasozni. Anna hozzátette: ez azért jó, mert együtt van a család. Hasonló véleményen volt a mellett ülő Olívia is. - Az én kedvencem a Dixit - mondta Szabó Olívia. - Ez egy logikai játék, nagyon szeretem az ilyeneket, mert elgondolkodtatnak.
A lányok szerint sokkal többet ér egy jó közös társasjátékozás, mint a számítógépes játékok. - Ilyenkor együtt lehetünk a családunkkal - tette hozzá Olívia. - Meg szerintem sokkal jobb, ha szemtől-szemben látjuk azt, akivel játszunk. A társasozás megtanít a csapatmunkára, fejleszti a taktikai és stratégiai érzéket, természetes módja a készségek fejlesztésének. De a kiskoruktól társasjátékozó gyerekek könnyebben megtanulják elviselni a kudarcot és a sikert is.
A gyermekkönyvtári részleg légkondicionált termében, felnőtt iránymutatással pedig még inkább ki lehetett bírni azt a pár órát a számítógép nélkül.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról