Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A közösségi média -- gyógyír az idősebbek általános egészségi állapotára?

A The Guardian beszámolója szerint a kutatás eredményei azok az emberek, akiknek rendelkezésükre állt a megfelelő technika, és egy alapvető tudás a közösségi médiára vonatkozóan, és azokat használták is, kevésbé érezték elszigeteltnek magukat, és kognitív képességeik is fejlődtek (emlékezet, térbeli gondolkodás, reakcióidő és figyelem).
A közösségi média használatára történő oktatás során megfigyelhető volt a vizsgálatban résztvevők mentális és fizikai állapotának javulása. A két éves projekt keretében vizsgált, 120 idős személy kapott speciálisan kialakított számítógépeket szélessávú interneteléréssel, és folyamatosan oktatták őket az e-mail, a Skype, a Facebook és más közösségi oldalak használatára. A kontrollcsoport ezzel szemben csupán a szokásos gyógykezelésben részesült.
A kutatók szerint a vizsgálatban résztvevők többsége arról számolt be, hogy mivel lehetőségük volt kapcsolatot teremteni szeretteikkel, barátaikkal, azonos érdeklődésű emberekkel, kevésbé érezték magányosnak, elszigeteltnek magukat. A kognitív képességeket vizsgáló teszteken is jobban teljesítettek, és néhányan mentálisan és fizikálisan is egészségesebbnek érezték magukat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról