Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A közszférában elég negyedévente az előrejelzés

A légi közlekedésben, ahol a változások fénysebességgel jönnek, hasznos a heti előrejelzés. A közszférában azonban általában elég a negyedéves is. 'A tervezés éves ciklusai helyett a pénzügyi vezetőknek olyan gyakoribb áttekintésre van szükségük, mellyel a menedzserek konkurenseik előtt láthatják a trendeket, azok megváltozását, mintázatokat, és növeljék általa a döntéshozatal minőségét.' A gyors cselekvés ugyanis fontosabb, mint ez előrejelzés pontossága (hiszen előre jelezni úgysem lehet eléggé pontosan). Az előrejelzésről csak annyit mondhatunk bizonyosan, hogy téves lesz. Ennek ellenére szükség van rá a (gördülő) tervezéshez. És minél többet gyakorolják a menedzserek az előrejelzést, annál jobban sikerül majd. A vezető cégek az előrejelzést a menedzselési folyamat közepébe helyezik. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról