Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A közvetítők versenyének nyertese: a fogyasztó -- de lehetne a könyvtár is

Egyre bővül az olyan oldalak száma, amelyek csak közvetítőnek használják a világhálót: üzleti partnert, szolgáltatót találhat így az internetező. Kérdés, hogy valóban talál-e partnert, és ha igen, hogyan, illetve milyet? Az FN tesztelt néhány oldalt. Az olyan cégeket, amelyek nem veszik komolyan az e-mailben vagy a belső rendszeren érkezett ajánlatokat, mind a Tenderlap, mind az eBu megpróbálja elkerülni. A Tenderlap.hu vezető tanácsadója szerint csak olyan cégekkel érdemes szerződniük, akik ki is tudják használni ezt a fajta értékesítési csatornát. 'Próbaidőszakot adunk a cégeknek, ami alatt ugyanúgy kapnak ajánlatokat, mintha fizetnének. Ha például harminc megkeresésből egy üzletet sem tudnak kötni, akkor még fizetni sem engedjük őket, azaz nem vesszük fel az előfizetőink közé' -- mondta a FigyelőNetnek Pichler Krisztina. A közel egy éve működő oldal hangsúlyozottan felhasználóbarát, mondván, nem cégkeresőként működnek. 'Arra is megvannak a megfelelő oldalak -- fejtegeti Pichler Krisztina. -- Aki mesterembert vagy használt autót keres, annak nem adathalmazra van szüksége. Valódi ajánlatokat szeretne látni, lehetőleg minél gyorsabban.' - F: szept. 26.
-- Most képzeljük el a rendszert, hogy ajánlatkérés helyett könyvtárközi kérést mondunk, és ajánlattevő helyett könyvtárközi kölcsönzésben részt vevő könyvtárat. Így előbb-utóbb kialakulhat a költséghatékony, bürokrácia nélkül is működő könyvtárközi rendszer -- akár a 21. században :-) (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról