Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A lakosság segítségével növelné magyar állományát a Kolozs megyei könyvtár - csak 2 pld. esetén kölcsönöznek!

Jó állapotú magyar könyveket gyűjt az Octavian Goga Kolozs Megyei Könyvtár link . Bár az intézmény munkatársai folyamatosan fogadják az adományokat, szeretnék, ha április közepéig minél több kiadvány összegyűlne, ugyanis meglepetéssel készülnek olvasóiknak, tudtuk meg Máté Erzsébet könyvtárostól. A kezdeményezés fő célja a könyvtár magyar nyelvű állományának, illetve a magyar ajkú olvasók számának növelése. Ez utóbbiak most a teljes olvasóközönség csupán 4,3 százalékát teszik ki - arányuk tehát jóval kevesebb, mint a városban, vagy a megyében élő magyaroké [16%; kb. 46.000 fő - szerk.]. Ennek felel meg a magyar könyvállomány aránya is.
Bár a könyvtár honlapján ismertetett friss szerzemények között több magyar nyelvű könyvet, hangoskönyvet, CD-t találni, főleg a 2017-ben vásárolt kiadványok között, a jelenlegi állomány még bővítésre szorul. Máté Erzsébet szerint a könyvtár nyitott mindenféle kisebbség felé, de a beszerzés lassú és nehézkes, egyrészt azért, mert késik az ország költségvetésének elfogadása, másrészt azért, mert közintézmények csak az online SICAP rendszeren keresztül vásárolhatnak. Emellett hiába kap a közkönyvtár köteles példányt a Kolozs megyében kiadott könyvekből, ezeket csak az olvasóteremben lehet lapozni, a kölcsönzéshez legalább két példányra van szükség, részletezte a könyvtáros. 2019 hivatalosan a Könyv Éve Romániában, ami újabb indok arra, hogy a könyvtár megpróbáljon napirenden lenni, annak ellenére, hogy az újdonságokat egyre nehezebb beszerezni. Többek között ezért döntött úgy az intézmény, hogy a lakossághoz fordul.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról