Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A legfontosabb, hogy bevonjuk a fiatalokat a térrel kapcsolatos döntésekbe

A tizenévesekkel foglalkozó könyvtárosok tudják, mennyire fontos, hogy ennek a korosztálynak saját tere legyen. A tér hatalom. A középületekben jelzés értékkel bír, hogy mely csoportoknak vannak saját tereik, és melyeknek nincsenek. A tizenéveseknek szánt terek nem elsősorban a trendi bútorokról szólnak, hanem elsősorban a bevonásuk szándékáról. Ha nem tudunk többet nyújtani, mint az ifjúsági irodalom és a fiataloknak szánt eszközök egy helyre telepítését, akkor a tér nem biztos, hogy hívogató lesz, és részvételre ösztönzi a célcsoportunkat.
A legfontosabb, hogy bevonjuk a korosztályt a térrel kapcsolatos döntésekbe, ami biztosíthatja, hogy a részleg követni fogja a folyamatosan változó igényeket, és újabb fiatalokat fog bevonzani. A Young Adult Library Service Association (YALSA) tizenéveseknek szánt terekre vonatkozó ajánlása azt javasolja, hogy miután bevontuk a korosztályt a tervezésbe, kérjünk visszajelzést a megvalósítással kapcsolatosan, majd a javaslataikat folyamatosan építsük be a fejlesztések során, ezzel biztosítva, hogy relevánsnak ítéljék a szolgáltatásokat. (Tizenéveseknek szánt terek kialakítása; ref.: Tóth M.)
- Diskurzus a témában: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról