Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A legjobb brit könyvtároshallgatók... Miért ismerik el őket? (olvasóink szavazatára)

A CILIP könyvtári és információs szervezet 2020-as ifjúsági díját Elizabeth Carney és Simon Cloudesley nyerte el. A díjat kiemelkedő tudományos eredményeket elérő, vagy szakmailag más módon kiemelkedő tehetségeknek osztják ki minden évben. Az ajánlott személynek az Egyesült Királyságban kell könyvtári tanulmányokat folytatni. A díjat csak a CILIP tagjai kaphatják meg. A nevezést az egyetem adja le. A nevezett diákoknak 1000 szavas esszét kell írni szakmai területről.
A díjazottak közül Elizabeth most végzett a Strathclyde Egyetem könyvtártudományi mesterképzésén. A díjra információtudományi oktatója jelölte. Dolgozatának tárgya a könyvtári szorongás az egészségügyi könyvtárakkal összefüggésben. Elizabeth jelenleg a Glasgow Egyetemi Könyvtár és a CILIP munkatársa.
Simon a londoni University College könyvtári és információtudományi mesterképzésén végzett. Szintén oktatója ajánlotta, a társadalmi igazságosság iránti elkötelezettségéért, főként az athéni menekültügyi könyvtárnak végzett önkéntes munkájáért. Dolgozatában az információs műveltség állampolgári szerepével foglalkozott. Jelenleg a Bodleian olvasó szolgálatán dolgozik.
A 2021-es nevezési lehetőség hamarosan megnyílik a CILIP által akkreditált brit oktatási intézményeknek. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról