Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A legjobb könyves-tanács, amit valaha egy könyvtárostól kaptam

A Bookriot-on 2018-ban megjelent cikk szerzője felidézi általános iskolai emlékeit az első könyvtárlátogatásáról. A könyvtárosa annak idején egy közhellyel kezdte mondandóját: "Soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján!? A kisiskolásoknak könyvtémákat kellett meghatározni - borítók alapján. [Már ez is milyen ötletes, figyelemfelkeltő könyvtári "beavatás" - KD] A könyves párhuzam az életben is haszonnal alkalmazható, de a visszaemlékező - bár hálás ugyan az olvasást és könyveket megszerettető könyvtárosoknak -, mégsem találta mindig hasznosíthatónak a tanácsot.
A szerző saját élményei alapján osztja meg tapasztalatait olvasóival: kedvenc könyvének borítója anno felhívta magára a figyelmét. Vannak olyan könyvek, melyeknek szerinte telitatalálat a borítója, de számára nem voltak a No.1-ek, ám a fordítottja is igaz lehet.
A cikk több példára is linkel, így próbára is tehető a szerző véleménye, aki véleményt is kér olvasóitól borítók és könyvtárosi tanácsok témában.
Neked mi volt az - akár életre szóló élményed - könyvborító és könyvtárostól kapott tanács ügyében? (ref.: Kocsis Dóri)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról