Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A legjobb könyvtárhasználó diákok - itt a Bod verseny eredménye

2020. április 27-28-án sikeresen lezajlott a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny döntője is. Mindez online formában, aminek próbájáról a múlt héten beszámoltunk (link
51 település 106 iskolája kapcsolódott be a versenybe 828 7-10. évfolyamos diákkal, akiknek negyedük visszatérő versenyző. Közülük 246-an jutottak az országos írásbeli fordulóba és hagyományosan csak 24-en a döntőbe.

Az online döntő lényegében, vagyis abban, hogy a tanulók munkafolyamatát értékeli, nem különbözött az eddig megszokottól. A diák által megosztott képernyő hangosan gondolkodással kiegészítve lehetővé tette a zsűri számára a diák információval való munkájának követését, információs műveltségének megismerését.

Ami változott az a feladat jellege. Nem miniprojektet, nem egy komplex feladatot kellett megoldaniuk, mint az eddigi 70 perc alatt. Ehelyett a rendelkezésre álló 15-20 perc alatt egy többlécsős keresést igénylő feladatot végeztek el Barbicane Holdraszállásával vagy Petőfi napfogyatkozással való találkozásával kapcsolatban. A feladatlapok letölthetők a verseny adatbankjából: link

A 7-8. évfolyamosok között az 1. helyezést Lustyik Istvánné könyvtárostanár tanítványa Földi Albert, a szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákja érte. A 9-10. évfolyamosok között Oldal Antónia könyvtárostanár versenyzője Semsey Dorka, a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma tanulója.

Az eredményeket és a szakmai összefoglalót tartalmazó prezentáció: link (Dömsödy Andrea)

Hírforrás: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
2020. május 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=a_legjobb_konyvtarhasznalo_diakok_-_itt_a_bod_verseny_eredmenye
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról