Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A legjobb magyar kutatók keresése WoS-szal és Scopus-szal

Sarkadi Balázs akadémikus, őssejtkutató magánszorgalomból megpróbálta a nemzetközi listákból 'leválogatni' a magyar kutatók idézettségi rangsorát.
S.B.: Jómagam a Thomson Reuters Web of Science és a Scopus adatbankok idézettségi listáit böngésztem át, ezek könnyen elérhetők és bárki által továbbelemezhetők. A legtöbb kutatási ágban a sok ezer hivatkozás és a 30-40 fölötti h-index nemzetközileg is kiemelkedő szakmai teljesítményre utal. Nehezebb egyértelműen eldöntetni, kit tekintsünk magyar kutatónak. Magyar származású, sőt a Magyar Tudományos Akadémia tagságát is elnyert világhírű kutatók tekintetében jogos lehet a büszkeségünk, de ők gyakorlatilag egyáltalán nem dolgoztak Magyarországon, még ha ápolják is itthoni kapcsolataikat vagy többen részt is vesznek a hazai tudományos életben. Közéjük tartozik például több tízezer hivatkozással Oláh György Nobel-díjas kémikus (68-as h-index), Somorjai A. Gábor, Pulay Péter és Pretsch Ernő kémikus (101, 58 és 54), Barabási Albert László hálózatkutató (68), Szalay Sándor matematikus (81), Somogyi Péter és Buzsáki György idegkutató (76 és 74) vagy Gyulassy Miklós fizikus (57).

Régebbi hírforrás(ok): Mi is az a h-index? -- hogyan méri a hivatkozásokat? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról