Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A legunalmasabb könyvtári gyűjteményeket dobják fel a civilek - könyvtári szervezésben

Múlt heti anyagunkban link említetthez hasonlóan jó ötletek bukkannak fel időről időre a Bodleian Libraries oldalán is (hasonló animációk, színezők a régi könyves gyűjtemény illusztrációiból, metszeteiből stb.). - Találjunk egy speciális gyűjteményhez egy izgalmas szempontot, ami alapján bárki számára érdekessé tehető a gyűjtemény! A Bodleian Libraries oldalán is felbukkannak hasonló jó ötletek.
Az IFLA idei, Wroclawban tartott kongresszusán a hamburgi Staats- und Universitätsbibliothek (SUB) munkatársa, Anja Theise számolt be egy sikeres programjukról. A könyvtárnak számos speciális, nagy arányban digitalizált, rendkívül érdekesek gyűjteménye van, melyeket szinte csak kutatók használnak. Annak ellenére, hogy online elérhetők. E partikuláris, digitalizált gyűjteményekre hirdettek meg Coding Da Vinci címmel hackathont (gyorsasági ötletverseny programozókból, szoftverfejlesztőkből álló csapatok számára), akik a verseny néhány napos időtartama alatt különféle szoftvereket, alkalmazásokat fejlesztettek a digitalizált könyvtári anyag felhasználásával. Így született meg sok más alkotás mellett a KollekTOURmat link nevű GPS-alapú városjáték a történeti fotógyűjtemény felhasználásával. (Kámán Veronika kommentje)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról