Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A mennyiségi információ helyett annak feldolgozására érdemes gyúrni

hvg.hu: Hogy látja, a mai emberek jobban tisztában vannak azzal, hogy mi történik a világban a korábbi generációkhoz képest?
Kingsley Donaldson, katonai stratégiai szakértő: Igen, de ennek van egy hátulütője is: jobban odafigyelnek, de sokkal gyengébb képességeik vannak arra, hogy megértsenek, elemezzenek dolgokat. Sokat tudnak, de keveset értenek. Az információ olyan mennyiségben és sebességgel áll rendelkezésükre, hogy az nagyon megnehezíti a feldolgozásukat az agynak. Ha ma nem az információ mennyiségét tartanánk fontosnak, hanem azt, hogy értelmezzük ezeket, akkor sokkal többet megértenénk a világból. Nem pánikolni, higgadtnak maradni is egy képesség, és ezt meg kellene tanulnunk.
hvg.hu: A vészforgatókönyvek után milyen következtetésre jutott: mi a legjobb módszer a háború elkerülésére?
K. D.: A párbeszéd. A folyamatos párbeszéd. Függetlenül a földrajzi helyzettől, attól, hogy országokról vagy szövetségekről van szó. Párbeszédre szükség van egy konfliktus előtt, közben és után, és jóval a konfliktus után is, sőt az után is, hogy a konfliktust már rég elfelejtették. Mert ha nem beszélünk, akkor csak találgatunk, és annak ritkán jó a vége.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról