Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A menő könyvtári arculat és logó - 1. Arculati elemek

Az arculat mindaz, amit egy szervezet (vagy éppen személy) magából mutatni szeretne. Nem azonos a valósággal, sem az önimázzsal, sem a befogadók által észlelt imázzsal, de akkor hiteles, ha nem áll messze tőlük.
Az arculat szűkebben értelmezve arculati elemek sorát jelenti: logó, név, színek, arányok, betűtípus, jelmondat és verbális elemek, hangok, netán illatok. Ezek kombinációja számos helyen megjelenik: épületen belüli színhasználat, közösségimédia-megjelenés, email-formátum, honlap, nyomtatványok (névjegy, boríték, szóróanyag, plakát, jelentések, beszámolók, feliratok stb.), prezentáció elemei, névtábla, belső terek dekorációja, megállítótábla, display, formaruha, roll-up, hanghatások (használók figyelmeztetésére szolgáló szignál, a könyvtári lift hangja) stb.
Tudatos használatukat az arculati kézikönyv foglalja össze (pl. a holland "de Bibliotheek" közkönyvtári egyesülésé: link - a felhasználásával készült galériát ld.: link .
Az arculat megalkotásának színvonala nagyon gyakran - főként hatalmi közegben - a csúcs döntéshozó (vizuális) kultúrájának ilyen-olyan szintjét viseli magán. Mivel ő csak ritkán szakembere az arculatkészítésnek, az élenjáró szervezetek nem a saját (vagy igazgatói) ízlésből indulnak ki, hanem a célcsoport ki nem mondott elvárásait célozzák. E munka összetettsége és stratégiai hatása miatt érdemes szakemberhez fordulni. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról