Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Michigani Egyetem Könyvtára átáll a nyílt forráskódú Folio platformra (olvasóink szavazatára)

A Michigani Egyetem 2021-re teljesen át fog állni a nyílt forráskódú Folio platformra. Az EBSCO Information Services fogja befogadni, ők biztosítják a kivitelezést, a képzést és a terméktámogatást, valamint hasznosítják az EBSCO Discovery Service-szel és az OpenAthens-szel való integrációt. Az EDS lesz az elsődleges felület a könyvtár legtöbb nyomtatott és elektronikus anyagához, míg az OpenAthens lehetővé teszi a regisztrációt.
Az egyetem és a Michigani Könyvtár link társulása továbbra is megmarad; és az átállás miatt a könyvtáros Randy Riley is lelkesedik. Szerinte így a könyvtár link is hozzáférést szerezhet a következő generációs nyílt forráskódú katalógushoz, ami sokoldalú, flexibilis és személyre szabható. Elérhető lesz az EBSCO felhasználóbarát felülete is.
Mint minden nyílt forráskódú projektnek, a Folio-nak is fontos, hogy kiterjessze felhasználói bázisát. Több egyetem mostanában történt csatlakozása biztató jel a projekt hosszútávú fenntarthatóságát nézve. Egy svéd egyetem volt az első 2019-ben; ezt követően több egyetem is csatlakozott, mint például a Missouri Egyetem és az Alabamai Egyetem. (ref.: Salamon Sára)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról