Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A Microsoft erősebben lép fel a spamküldők ellen

A Microsoft a jövőben még hatékonyabban szeretne fellépni a kéretlen levelek terjesztői ellen. A szoftveróriás az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC) és a Kalifornia állambeli fogyasztóvédelmi szervezettel karöltve vizsgálni kezdte a spammerek tevékenységeit. Ennek érdekében a Microsoft technikusai megfertőztek egy teljesen átlagos számítógépet egy, a spamküldők által használt kártevővel, melynek eredményeképpen bebizonyították, hogy akár egyetlen zombi-PC is képes több millió kéretlen elektronikus üzenet kiküldésére. A kísérlet során a szakemberek 13 "spambandához" jutottak el, amelyek ellen eljárást indítanak a hatóságok. A Ciphertrust IT biztonsági szakértője szerint naponta több mint 72 000-rel gyarapodik a zombi-PC-k száma, és a specialista e heti statisztikája azt mutatja, hogy a megfertőzött komputerek 23%-a Kínában, 12%-uk az egyesült Államokban, 7%-uk pedig Németországban található. - F: okt. 31.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról