Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A mikrofilmek egytizedét digitalizálta a Széchényi Könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtár 52 millió oldalnyi dokumentumot tárol mikrofilmen, ennek egytizedét már digitális formában is rögzítették. A munkában a látogatók is részt vesznek, a könyvtár az általuk saját használatra beszkennelt mikrofilmekkel gazdagítja digitális archívumát. - F: febr. 10.
-- Csúcstechnológiával menti a nemzeti kincseket az Országos Széchényi Könyvtár. 2004-ben az Országos Széchényi Könyvtár nemzeti örökségünk több százezer oldalát mentette meg. Mikrofilmek digitalizálásával a korábban csak korlátozottan kutatható tudományos és irodalmi publikációk váltak szélesebb körben elérhetővé, kereshetővé és másolhatóvá. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link ; link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról