Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A mobiltelefon megváltoztatja a problémamegoldás módját (belekerül a könyvtár?)

A mobil a családon belül is erősíti az összetartozást, az egymásra való odafigyelést, miközben a baráti-érzelmi kommunikációt is harmonikusabbá teszi a gyerekek között, illetve a gyerekek és a felnőttek kapcsolatában. A kutatók szerint az állandó kommunikációs lehetőség nagy valószínűséggel módosítja a modern európai személyiséget is: míg korábban az introvertált, befelé forduló típus boldogult jobban az iskolában és a munkahelyen, napjainkban már az extrovertált, a külső világ felé forduló ember kerül előnybe. A mindennapi életben ugyanis az állandó kommunikációt lehetővé tevő térben megnőtt a problémák kollektív kezelésének és megoldásának a lehetősége, illetve szerepe. Mivel mindezzel együtt megváltozott a problémamegoldás menete, gyorsasága és hatékonysága, az kerül előnybe, aki ki tudja használni a folyamatos kommunikáció teremtette intellektuális háló adta lehetőségeket.
-- A könyvtárak és a mobiltelefonok közötti kapcsolatnak továbbra is szegényes a szakirodalma. Legtöbbet talán az SMS-ben való kommunikálás kerül szóba. Ám kihasználható a wap-os keresés a katalógusban, a mobiltelefonon történő előjegyzés, hosszabbítás, késedelmi díj fizetése, térítéses tartalmak -- zene, adat -- letöltésének (mint micropayment) lehetősége is. A könyvtár ilyen módon szerepet vállalhat az újfajta probléma-megoldási sémában.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról